Kurs

Vi begynner med å kartlegge situasjonen i din avdeling, organisasjon, eller team. Hva er deres styrker og utfordringer, og hva er målet? Ditt mål vil bli vårt mål. Basert på deres innspill lager vi et kurs sammen. Vi har en tett dialog under hele prosessen, for å sikre at vi jobber konkret mot målet vårt.

 
 
 
2015-06-16+11.43.47.jpg

FinnHalvorsen.jpg

Finn Halvorsen
Forvaltningsdirektør
Hoegh Eiendom

“Ann er svært dedikert, rett på sak og flink til å lese oss. Hun ser hvor utfordringene ligger og har gode verktøy som vi kan benytte. Vi opplever at kursene er med på å utvikle oss, både som kollegaer, ledere og mennesker.”

Les mer her
Les flere kurs-referanser her

 

Forslag til innhold

Oppleggets innhold vil skreddersys ut i fra samtaler med deg som leder og medarbeiderne dine. Dere kommer til å få økt kunnskap og trening innen følgende områder:

Relasjonsbygging 
Medarbeiderne vil raskere kunne skape større tillit og fortrolighet til kolleger, kunder og samarbeidspartner.

Kommunikasjon
De ansatte vil bli mer overbevisende og får større gjennomslag når de selger inn seg selv og sine ideer. Dere vil også lære å lytte empatisk for virkelig å forstå andres behov og ønsker.

Selvledelse
Dere vil lære å prioritere det viktigste, planlegge og ta kontroll over egen tid slik at dere når målene deres. Vi har fokus på å være proaktive, dvs ta ansvar og egne initiativ.

Mot og selvtillit
Medarbeiderne kommer å føle seg sikrere og tryggere i situasjoner som er viktige for dem.

Motivasjon
Medarbeiderne vil finne frem til sin egen indre ”drive” som vil føre frem til økt selvtillit og personlig styrke. Den enkeltes entusiasme og positivitet vil smitte over på andre.

Teambygging
Fokus blir på å styrke «vi» følelsen, og hvordan spille hverandre gode.

Lederskap
Lederne kommer å få teknikker og trening på å bli tydeligere, tryggere og mer motiverende i sin coaching/leder rolle.

 
 
 
 

Kan dette være interessant for deg og ditt team?
Ta kontakt her.