Produktiv eller perfekt?

52F06208-7BD7-47B9-8F91-2445BDB19FB8.jpeg

Bruker du unødvendig mye tid på å kvalitetssikre arbeidet ditt (som oftest allerede er mer enn godt nok)? Lar du perfeksjonisten i deg ta over din produktivitet? 

Jeg var på Värmlands museum i Karlstad i helgen og så deres utstillinger. Jeg stoppet opp ved et maleri av tre tankefulle kvinner. Det var ikke bare maleriet jeg ble fascinert av, det var også det jeg leste om den lokale kunstneren Karin Broos som gjorde inntrykk: “K.B er en oerhört produktiv konstnär”. 

Oerhört produktiv. Og att på til som kunstner? Hvordan klarer hun det? Å lage et maleri og vite når du er ferdig. Hun må være veldig trygg på seg selv og på det hun gjør. I tillegg må hun mestre kunsten å avslutte, og være fornøyd med det. Sette strek og gå videre.

Jeg funderte på om jeg egentlig er produktiv. Streber jeg etter perfeksjon før jeg er fornøyd? Hva er smart og hvor går balansepunktet i enhver oppgave? 

Produktiv. Perfekt. I hvem sine øyne evaluerer jeg mitt arbeid? 

Det er viktig å ikke falle for fristelsen å tenke perfeksjon i alt du gjør. Hva kan du slippe som likevel er av god nok kvalitet?

Så her i innspurten av en ferie er det ekstra viktig at du velger hva du skal bruke din tid på.

 

God sommer!