Hvorfor det er viktig å fokusere på det positive

Når du kommer hjem etter en dag på jobb, hva velger du å tenke tilbake på? Det som har gått bra eller det som ikke fungerte?

Før noen uker siden dro min mann og jeg til Sollihøgda for å gå på ski. Hodelyktene var med. Fantastiske forhold. Litt trått, men så tyst og vakkert. Naturen er beste medisin for sjelen.

Det gikk riktig bra. Jeg var så utrolig glad og fornøyd denne kvelden, jeg hadde hatt en kick off for en bedrift og alt gikk strålende bra. Jeg gikk omkring og tenkte på alt det positive som ble sagt og gjort, både under og etterpå. Jeg vet at jeg smilte for meg selv.

Jeg la merke til naturen på en spesiell måte. Stjernene. Den hvite snøen. Stillheten. Hvor var min mann? Jeg stoppet og fikk vente… Han kom og lurte hvorfor jeg gikk på så fort. Fort, det gikk bare utrolig lett og fint. Herlig. Vi fortsatte å gå og jeg lå foran, det var en litt ny vri, jeg går så og si alltid etter ham. Deilig. Kroppen fungerte, jeg var i form.

Da hører jeg. Hvorfor går du så langsomt nå? Du trenger ikke roe ned tempoet for min skyld hører jeg bakfra. Går jeg langsomt? Gjør jeg det?

I skisporet, denne kvelden ble jeg minnet på noe meget viktig. Mine tanker hadde vandret videre til et møte jeg hatt på formiddagen samme dag. Et salgsmøte som ikke gikk så bra. Jeg gikk gjennom dialogen om og om igjen og bebreidet meg selv for ikke å være god nok til å stille de riktige spørsmålene. Jeg gjenopplevde der og da i skisporet den vonde følelsen i kroppen når ting ikke er på stell. Kroppen reagerte med å gå langsommere på ski.

Når du kommer hjem etter en dag på jobb, hva velger du å tenke tilbake på? Det som har gått bra, eller det som ikke fungerte?

Dine tanker, positive eller negative, påvirker hvordan du føler deg, glad og fornøyd eller sur og irritert. Er du glad går det lettere og fortere, er du sur, går det tyngre og langsommere.

Hvilket resultat vil du oppnå? Start med å fokusere på det positivt.