Hvordan motivere deg selv til å nå dine mål?

Håper du har hatt en fin sommer. Det har jeg. Det har vært late dager med bøker varvet med små oppdagelsesreiser, venner og familie. Visst er det helt herlig med fri?

Etter sommer er det jobb igjen. Noen er supermotiverte og kan knapt vente med å starte opp, andre sliter mer med motivasjonen. Noen ganger tilhører jeg den første gjengen, andre ganger tilhører jeg kategorien: «hjelp, hvordan skal jeg orke dette»?

Jeg har lyst å dele et verktøy med deg som jeg har brukt de siste 15 årene. En av de første dagene etter sommerferien, setter jeg meg ned og lager meg et målbilde eller fremtidsbilde. Det hjelper meg til å skikkelig tenne gnisten inni meg. Har du lyst å prøve, så kommer en beskrivelse på hvordan jeg gjør det her.

Sett deg ned foran PC:n og drøm deg i vei 3-6 måneder frem i tid. Tenk at du er ved juletider, eller en annen setting. Det spiller ingen rolle. Det viktigste er at du velger et sted og en tid du ser frem til med et smil og med glede. Jeg velger siste dagen før juleferien. Da pleier jeg å oppsummerer høsten. Rekommanderes.

Så kommer det fantastiske. Nå kan du fylle høsten med et innhold som gjør deg glad og fornøyd. Jeg starter alltid med det personlige; meg selv, min nærmeste familie og venner. Så mitt fremtidsbilde frem til julen 2016 starter med: «Jeg sitter på kontoret og mimrer, kroppen er sterk og utholdende. Under hele høsten har jeg trent jevnlig med stor glede og iver, jeg har vært helt frisk».

Skriv som om det allerede har skjedd. Jeg skriver at kroppen er sterk og utholdende, og at jeg har trent jevnlig. Slik er det ikke per dags dato. Jeg har hatt problemer med ryggen siden april måned og har ikke klart å trene som jeg ønsker.

Denne måten å skrive på, at det allerede har skjedd, påvirker både ditt beviste og underbevisste sinn, til å prioritere og ta valg i retning av det du ønsker. Det å tenke at du allerede har klart det, gjør det blir lettere å komme i gang, din motivasjonsdrive øker.

Så fortsetter jeg og skriver om andre viktige ting i mitt liv som jeg ønsker skal skje i høst.

En fallgruve kan være at du ønsker å inkludere «alt». Jeg anbefaler deg å velge ut kun noen få viktige områder. Du skal bli motivert, ikke utslitt.

Etter det personlige, er det dags for å skrive ned hva du ønsker skal skje på jobben. Dette kan være å oppnå et klart mål du har, å få en ny eller bedre relasjon til en kunde eller kollega, gjennomføre en konferanse, iverksette et markedstiltak, gjennomføre medarbeidersamtaler, komme i gang med, eller sluttføre en forandringsprosess. Du vet hva som står på planen hos deg.

Bruk positive ord som beskriver at du har fått suksess, att du har klart det. Ord påvirker både følelser og tanker og dermed dine handlinger. I mitt fremtidsbilde skriver jeg bl.a: «Jeg har fått meget god respons på mine nye markedstiltak, og det har gjett meg en skikkelig boost og en økt trygghet. Jeg deler som aldri før».  Den setningen motiverer meg, helt klart.

Nå lager du ditt målbilde, ditt fremtidsbilde. Les det jevnlig og bruk det som en motivasjon til å komme i gang og fortsette med dine viktigste oppgaver på jobb.

Mitt fremtidsbilde for høsten er nå skrevet, og jeg gleder meg til å ta fatt! Denne bilden ser jeg for meg, ofte. Jeg kommer å lese den jevnlig og spesielt når jeg trenger motivasjon.

Lykke til i din prosess og gled deg, for dette kommer å gi deg masse positiv energi!

Dele gjerne med deg av dine erfaringer med å skrive og lese ditt fremtidsbilde. Alt som kan bidra til at vi alle lærer og utvikles og samtidig når våre mål er positivt!