Hva er dine motivasjonsord, og hvorfor bør du ha noen?

Er det mulig å bli glad i salg når du i utgangspunktet misliker aggressive selgere som pusher deg eller opplever telefonselgere som verstinger, eller hva med at du selv prøver deg frem og helt enkelt blir avvist?

På mitt kurs, Personlig Utvikling-Ledelse, deltar blant annet selgere der flere har som mål om å bli tryggere og mer effektive i sin salgsrolle.

På mitt forrige kurs deltok Thrond. Han lever av kunder, men liker ikke salg. Hver gang jeg spurte om hvordan det hadde gått med målet om å ringe kunder og booke møter, fikk jeg unnskyldningene på rams: «Det har vært veldig mye i det siste; mange andre viktige telefoner, nettsiden, salgsmaterialet, mye papirarbeid, ringelisten, research av kunder etc. Målet var full kontroll før han kunne selge. Enda en uke gikk.

Spørsmålene var nødt til å komme:

– «Hvordan får du oppdrag?» «Når jeg er ute og prater med folk over en kopp kaffe»
– «Hva synes du om det?» «Jeg stortrives, det er veldig hyggelig og inspirerende å snakke med folk»

Bingo! Så kom deg ut og drikk kaffe!

Ordet «kaffemøter» var forløsende. Han smilte med både kropp og sjel da han uken etter stolt fortalte om alle «kaffemøtene» og alle oppdragene han hadde fått.

Mine favorittoppgaver er ikke å jobbe med kvitteringer eller reiseregninger. Faktisk signaliserer ordene noe kjedelig, noe som tar tid og er lite inspirerende.

Derfor trenger jeg å lage et bilde på hvor deilig og lett det er når jeg er i gang og jeg ser meg selv rak i ryggen og smilefjes når disse små kvitteringene og reiseregningene finner sin plass i systemet. Ordene jeg trigger meg med er min fars slogan: «ordning och reda, pengar på fredag».

Hva med deg? Utsetter du noen oppgaver? Har du tenkt på hvorfor? Kanskje du assosierer aktiviteten du utsetter med noe negativt? Da trenger du å endre på det. Den første tanken, lyntanken, bestemmer om du synes det er lystbetont eller ikke.

Bruk ord som du assosierer med noe positivt, da blir det enklere å motivere deg selv til å komme i gang!