Kunsten å logge av

Jeg var hos naprapaten min. Ryggen var fin, kroppen var bra, ganske så i balanse, flott!

Jeg spurte om han kunne hjelpe meg med å få bort en forkjølelse jeg brygger på. «Visst, jeg kan sette noen nåler og trykke på noen punkter». Når jeg låg der og pustet dypt, følte jeg at trykket løsnet. Var det innbilning, who cares, så lenge jeg er frisk, er alt bra. Jeg har hverken lyst eller tid å være syk nå.

Jeg fikk et råd i det jeg gikk. «Ann, det er fredag, ta deg et glass vin og slapp av i kveld». Just ordene «slapp av», er vel noe jeg trenger mer av tenkte jeg.

Jeg spurte hva han gjør da han slapper av, når han ikke er effektiv. På Gotland setter vi oss ned og sier «det ordner seg». Ellers kan du tenke på kroppen og trening. Skal du løpe en sprint og gi maks, kan du ikke fortsette å gjøre dette time ut og time in. Kroppen trenger hvile for å kunne prestere maks neste gang. Du blir ikke best om du ikke tar restitusjonen på alvor.

Selvfølgelig. Tenkte på en toppleder som jeg for en tid siden spurte om oppskriften på suksess.

«Noe av det smarteste og viktigste jeg gjør, er å koble ut når jeg ikke er på jobb. Suksess krever mye jobbing over lang tid. På utvalgte kvelder og i helgene har jeg fokus på andre ting enn jobb. Da samler jeg krefter og henter inspirasjon. Det gjør at jeg er topp motivert for jobb hver morgen».

Noe å tenke på?